Het gebruik van e-sigaretten is de afgelopen periode sterk toegenomen. Steeds meer Nederlandse rokers stappen over op deze moderne sigaret, die veel minder schadelijk is voor je gezondheid. Wist je bijvoorbeeld al dat er geen teer in deze elektrische sigaretten zit? Iets wat wel het geval is bij de traditionele sigaret! Juist dit stofje is bijzonder slecht voor het menselijk lichaam, door de kankerverwekkende werking die het heeft. Dat is echter niet de enige reden om over te stappen van een traditionele sigaret, naar deze moderne elektrische sigaretten. In dit artikel zetten we verschillende redenen voor je op een rijtje, die je kunnen doen laten besluiten om zelf ook de overstap te maken.

E-sigaretten

Mogelijkheden van e-sigaretten zijn zeer groot

Wanneer je voor de aanschaf van een elektrische sigaret kiest, zal je versteld staan van de mogelijkheden. E-sigaretten worden bijvoorbeeld aangeboden als model met en zonder de mogelijkheid tot navullen. Het is raadzaam om voor een navulbare sigaret te kiezen, zodat je hier maar een keer in hoeft te investeren. Bij het bestellen van een navulling heb je de keuze uit een breed scala aan smaakjes. Kies bijvoorbeeld voor een frisse fruitsmaak, een zoete smaak van snoepjes, enzovoorts. De diversiteit maakt, dat je altijd een geschikt smaakje zal vinden! Voor welke kies jij?

e-Vapor

Positieve kanten van een elektrische sigaret

Vanzelfsprekend is roken in geen geval goed voor je. Zelfs niet, wanneer je voor het gebruik van een moderne sigaret kiest! Het gebruik hiervan is echter wel beter, dan het blijven gebruik van de traditionele sigaretten. Naast het feit dat er in een elektrische sigaret geen teer zit, wordt er ook geen koolmonoxide en stikstofdioxide aangemaakt bij het roken. Deze stoffen hebben een negatieve invloed op onze ademhaling en conditie. Daarbij kunnen ze de hart- en bloedvaten in ons lichaam aantasten. Geen prettige gedachte!