kinderopvang meubels

een kinderopvang inrichten is iets anders dan een school of kamer in je huis inrichten. Je kunt niet zomaar dezelfde keuzes maken en hebt speciale kinderopvang meubels nodig. Kinderen hebben immers heel andere wensen. Benieuwd waar je op moet letten bij het uitkiezen van kinderopvang meubels? Dat ontdek je hier.

Ooghoogte

Kinderen zijn natuurlijk nog in de groei. Ze kunnen dus niet zoveel zien als jij en ik. Dat wil zeggen dat hun gezichtsveld veel lager ligt. Het is belangrijk om daar de meubels en ruimte op aan te passen. Ben je benieuwd hoe een kind een kamer beleeft? Ga eens op je knieën zitten. Dit komt al meer in de buurt. Je kunt zo ook goed bepalen of er nog lastige hoeken zijn of gevaarlijke randjes.

kinderopvang

Kleinere zitvlakken

Stoelen en banken moeten speciaal ontworpen zijn voor de kinderopvang, Kinderen zijn immers kleiner en kunnen niet zomaar op een stoel voor volwassenen klimmen. Je wil ondertussen dat ze zoveel mogelijk zelf leren te doen. Het is daarom belangrijk dat je zorgt dat stoelen en banken op hun eigen formaat zijn en dat ze er zelf op kunnen klimmen. Dit stimuleert ook weer in de ontwikkeling want klimmen en klauteren zijn goed voor de coördinatie van een kind.  

Opnieuw inrichten

Wil je een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor de (her)inrichting van je kinderopvang? Door je ruimte te restylen krijg je een nieuwe uitstraling met dezelfde inrichting. zo heb je dus niet nieuwe kinderopvang meubels nodig maar kun je werken met wat je al hebt staan. Het is dan ook niet gek om meubels te kiezen die je kunt verrijden of waar je meer mee kunt doen dan die ene functie waar ze voor bedoeld zijn. Zo wordt restylen makkelijker dan ooit en kan iedereen het doen.