Vespa scooter kopen

Het Italiaanse scootermerk Vespa bestaat al meer dan zeventig jaar. In 1946 kwam de eerste Vespa uit de Piaggio fabriek in Italië rollen. Zelfs in de nieuwste modellen kun je nog die klassieke vormen herkennen, het ronde plaatstaal en de kleine wielen zijn tijdloos. Het zijn geen goedkope scooters, de nieuwe Vespa Primavera en Vespa Sprint koop je niet snel onder de drieduizend euro, goedkoop een Vespa scooter aanschaffen in Leeuwarden wordt lastig. Er zijn alternatieven zoals een scooter op afbetaling kopen, een budget retro scooter kopen of een tweedehands Vespa LX of Vespa S zoeken. Op deze pagina geven we een aantal praktische tips om goedkoop een goede Vespa scooter te kopen.

Je vindt de laatste Vespa modellen op www.fastfuriousscooters.nl, ook in unieke uitvoeringen en bijzondere kleuren met de laagste prijzen in Nederland.

Vespa scooter kopen

Tip 1: Online bestellen

Je kunt een snorscooter of bromscooter kopen bij de scooterwinkel in Leeuwarden, maar online liggen de prijzen vaak een stuk lager. Koop in een betrouwbare Nederlandse webshop met levering in Leeuwarden. Als je vragen hebt neem je gewoon even contact op met de leverancier. De Vespa scooter is technisch hetzelfde waar je deze ook koopt, al zijn er online soms exclusieve uitvoeringen te vinden die je in de winkel niet zult tegenkomen.

Tip 2: Een scooter leasen

Als je snel een Vespa scooter wilt aanschaffen maar je hebt het geld niet paraat is een scooter betalen in termijnen ook een optie. Het is niet goedkoper maar je kunt de kosten wel spreiden. Zo hoef je niet te kiezen voor een goedkoper merk terwijl je liever op een echte Vespa rijdt. Bij een scooter op afbetaling kopen is het wel jouw eigendom, na afbetaling is de restwaarde ook van jou.

Tip 3: Let op aanbiedingen

Soms wordt er een bepaald type of model in de aanbieding gezet, soms in de etalage bij een scooterwinkel in Leeuwarden maar ook in de scootershop online. Controleer wel of het een nieuwe scooter betreft en niet een showroom model waar al veel mee gereden is. Webshops hebben soms interessante promoties, houd het in de gaten!

Tip 4: Let op met tweedehands scooters

Een tweedehands Vespa kan nog heel goed zijn, uiteindelijk is Vespa een premium merk. Toch moet je opletten, hoe lager de aanschafprijs hoe hoger de onderhoudskosten kunnen uitvallen. Denk aan nieuwe banden, spiegels die beschadigd zijn, de zitting en uiteraard ook het motorblok. Een nieuwe scooter kost je meer, maar je hebt garantie en de inruilwaarde in de toekomst ligt ook een stuk hoger.

Tip 5: Kies voor een snorscooter of bromscooter

Houd er rekening mee dat je bij aanschaf moet kiezen voor een snorscooter die 25 km/u rijdt op het fietspad of een bromscooter die 45 km/u rijdt op de openbare weg. Hoewel het enige verschil de begrenzer is mag je dit officieel later niet aanpassen. Het kan wel, maar het mag niet…

Bekijk de nieuwste Vespa modellen in de webshop van fastfuriousscooters.nl, en stel gerust jouw vragen als je meer informatie nodig hebt.