bullet journal stencil

Ga jij voor het eerste aan de slag met je eigen bullet journal? Leuk! Een bullet journal is een perfecte manier om van alles bij te houden terwijl je ook nog creatief bezig bent en een mooie decoratieve agenda hebt. Als je voor het eerst aan de slag gaat, is een bullet journal stencil wel aan te raden.

Wat doet een stencil?

bullet journal stencil

Een stencil helpt je om jouw bullet journal in een handomdraai te versieren met prachtige banners, icoontjes, tekeningen en meer. Het is bovendien een handige manier om je informatie te ordenen. Veel mensen doen dit door middel van kleine afbeeldingen. Ze hebben bijvoorbeeld een icoontje voor sport, vrije tijd, werk en nog meer aspecten van de agenda.

De beste keuze voor een stencil maak je op basis van:

  • smaak
  • ervaring
  • het soort informatie dat je wil rangschikken

Natuurlijk heeft iedereen een eigen smaak. Ben jij niet zo van de hartjes en zonnetjes? Dan kies je een stencil zonder die dingen. Wil je liever een strak geordende journal? Kies dan voor simpele symbolen en notitie methoden dankzij een stencil.

bullet journal stencil

Welke informatie?

Tot slot is het belangrijk dat je vooraf bedenkt welke informatie je wil rangschikken in je bullet journal en op welke manier. Als je alles bij wil houden op een enkele pagina per dag dan zul je rekening moeten houden met weinig ruimte. Stencils met grote versieringen zijn dan een beetje overbodig want dit zal toch niet passen.