vog online

Gelukkig kun je vandaag de dag vele formulieren, diensten en verklaringen via internet aanvragen en regelen. Zo is het aanvragen van een rijbewijs de normaalste zaak, maar een vog online aanvragen is ook erg eenvoudig. Lekker vanuit je luie stoel doe je de aanvraag, afrekenen kan ook via Ideal en dan is het wachten tot je de verklaring thuisgestuurd krijgt. Eenvoudiger als op de website van vog-aanvraag.info kun je de vog niet aanvragen. Natuurlijk moet je wel in het bezit zijn van een e mailadres en internetbankieren.

Waarom een verklaring?

In sommige functies en beroepen willen werkgevers er zeker van zijn dat je recent geen strafbare feiten hebt gepleegd, dit geldt voor beroepen als chauffeur, werken in de zorg of met kinderen en als je in aanraking komt met vertrouwelijke gegevens of geldstromen. Heb je een strafblad dan hoeft dit niet direct te betekenen dat je geen functie uit kunt oefenen, het tijdstip wanneer je het delict hebt gepleegd en wat je hebt gedaan is bepalend of je een Verklaring Omtrent het Gedrag krijgt. 

vog online

Hoe werkt een terugkijktermijn

Bij een vog online aanvraag heb je een zogenaamd terugkijktermijn, dit is de termijn dat er teruggekeken wordt of je strafbare feiten hebt gepleegd. Voor jongeren onder de 23 jaar is dit twee jaar, ben je ouder dan is de minimale tijd van terugkijken vier jaar. Maar bij beroepen als chauffeur en werken in de zorg is deze termijn al vijf jaar. Wil je advocaat worden of een andere functie in het rechtssysteem dan wordt er tien jaar gekeken in je verleden. Op deze manier heeft iedere functie of doelgroep een bepaalde tijd.